La feina d'un "influencer" és representar una marca?
No són reporters, ni artistes, ni esportistes d'elit, ni persones que salven vides ... Per no ser, no són ni personatges cèlebres, ni són amics teus, ja que, probablement mai els hagis vist en persona. No obstant això, segueixes el seu contingut, ja bé perquè et sentis identificat amb les seves publicacions o a causa de la seva capacitat creativa, és a dir, el contingut que publiquen es contrasta, marca la diferència entre la resta d'incomptables persones que, cada segon llancen el seu contingut a les xarxes socials.
En els últims anys, el món digital ha portat els "influencers" a l'èxit. Els "influencers", són persones entusiasmades en diferents àmbits, per aquesta raó opten per distribuir a les xarxes socials la seva pròpia perspectiva sobre allò que els apassiona. En relació a això, els converteix en especialistes en el seu propi contingut, sent capaços de marcar tendència i generar una influència en l'opinió dels seus seguidors, és a dir, ser líders d'opinió.
A causa de la gran influència d'aquestes persones, el consumidor tendeix més a creure als "influencers" que a les pròpies marques. Ja que les recomanacions, comparacions o opinions dels "influencers" determinen molt més la nostra decisió sobre una compra. Per tant, les marques han hagut de transformar les tècniques de "màrqueting" i publicitat, adaptant-se al món virtual. Per aquesta raó, les marques recorren a la imatge dels famosos, perquè s'associï la marca amb la figura de l’ "influencer". Les marques solen obsequiar mitjançant els seus productes, convidant-los a esdeveniments sorprenents o amb viatges a les parts més extraordinàries del planeta per obtenir el seu reconeixement. No obstant això, també solen pagar-los altes quantitats de diners, a l'altura de figures representatives en el món de l'espectacle.
Per tant, ser "influencer" és un treball o simplement una afició? Sembla impressionant, però milers de persones viuen dels diners que cobren gràcies a la publicitat en l'entorn de les xarxes socials. I en relació a això, la RAE defineix treball com "esforç humà aplicat a la producció de riquesa, en contraposició a capital", per aquesta raó, ser "influencer" sí hauria d'estar reconegut com una feina. No obstant això, la gran majoria de "influencers" sorgeixen naturalment a partir dels seus interessos personals, publicant el que realment els agrada. En conseqüència d'això, moltes persones dins les nostres societat encara no considera a un "influencer" com una professió.
Pel que fa al "influencer" més enllà de ser una imatge per a les marques, també transmeten valors, cultura ... i molts altres ensenyen gran quantitat de coses. Els "influencers" com la pròpia paraula indica, generen una certa influència sobre altres persones, sobretot en aquelles persones les quals la seva identitat encara no està forjada del tot, com poden ser nens o adolescents. Els "influencers" han d'anar amb molt de compte sobre què transmeten al seu públic, ja que molts dels seus espectadors actuaran de la mateixa manera que ells, en certa manera pot resultar positiu pel que fa a valors, aprenentatge, etc. Però d'altra banda, transmetran la seva opinió, és a dir, la seva forma de veure les coses, i inevitablement, si el que comuniquen són idees masclistes, racistes, faltes de respecte, etc. automàticament la seva audiència el més probable és que passi a pensar de la mateixa manera i no afavoreix gens a l'avanç de la societat.
En definitiva, els "influencers" gràcies al seu èxit a les xarxes socials compten amb certa credibilitat sobre algun tema en concret. Per la qual cosa la seva influència pot arribar a convertir-se en un referent per a una marca, per aquesta raó no deixa de ser un negoci.